Om os

Jørgen Schmidt & Joy Pedersen
Tangevej 27, 2740 Skovlunde
DANMARK

Telefon: +45 44 92 26 76
E-mail: beardedboys@mail.dk

Jørgen

Jeg er 39 år gammel og har haft mange forskellige hunde mens jeg var dreng, men efter jeg mødte Joy for 10 år siden, som havde 2 Bearded Collier, er jeg faldet pladask for denne dejlige race.

Vi har nu 3 skønne hanhunde; Murphy på 6 år, Zowie på 3 år og Spikey på 11 mdr. Vi kommer enjorgen del på udstillinger og jeg må indrømme at jeg er blevet bidt af det.

Havde nogen spurgt mig om jeg nogen sinde ville få sådan en interesse ville jeg have sagt de var tossede, men Inger Dahl syntes vi skulle prøve at udstille da vi fik Murphy (bare en gang til juleudstillingen i Herlufmagle…) og da det gik rigtig godt og han blev BIR-hvalp (bedste hvalp i racen) var gnisten ligesom tændt. Den udstilling var den første i en efter hånden lang række.

Jeg blev valgt ind i Bearded Collie Klubbens bestyrelse for 1 1/2 år siden og er nu blevet formand. Jeg synes det er spændende at arbejde med de forskellige arrangementer vi har i klubben og gøre mit til at flere får kendskab til denne dejlige race.

Joy

joyLige siden jeg var en lille pige har jeg elsket alt hvad der har med dyr at gøre. Jeg voksede desværre op et sted hvor det ikke var tilladt at holde dyr. Så glæden var stor da jeg flyttede i egen lejlighed, og det var naturligvis et sted hvor dyr var tilladt.

Jeg fik min første Bearded Collie i feb.1991 en lille sød hanhund der fik navnet Chimbo. Desværre mistede jeg ham efter kun et halvt år, i en tragisk ulykke. Så efter en meget svær tid anskaffede jeg mig en lille ny, og han kom til at hedde Simpson. Denne gang var jeg mere heldig for han blev 16 år gammel.

Da Simpson var lidt over et år gammel fik han en lillebror Rufus. De havde meget glæde af hinanden og jeg af dem.

Jeg gik til lydighed med dem begge to og de var to modsætninger. Simpson var meget glad og fjollet! Dommerens kommentar til den afsluttende prøve var: “en utrolig glad og ukoncentreret hund”. Rufus var meget lærenem og kontakten til ham var helt fantastisk. Rufus blev 10 år gammel.

Nu har jeg så Murphy, Zowie og Spikey og jeg går stadig til lydighed og har snuset lidt til hyrdning men jeg har også fået stor interesse for udstillinger.